"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kangal: “Kaytazdere’yi geliştirmek için çalışıyoruz”

  • 13 Haziran 2022
Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?
ALİ KANGAL
: Yat limanını hayata geçireceğiz. Bu sayede beldemizin turizmine ve istihdama katkıda bulunacağız. Yol çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Mezarlıkları düzenleyeceğiz, mezarlık duvarlarını koruma altına alacağız. Proje dahilinde vatandaşlarını ibadet edebileceği, mezar yerlerinin bakımı ve onarımı için gerekli malzemeleri temin edeceği, içinde idari birimin, gasilhanenin ve morgun yer alacağı bina inşa edeceğiz. Gençler için halı saha ve basketbol sahaları yapacağız. Kültürevini hizmete sunacağız. Sahil düzenlemesini tamamlayacağız, mavi bayrak kriterlerine ulaşacağız. Sahildeki çamlık alanı düzenleyeceğiz, piknik ve uluslararası kamp alanına dönüştüreceğiz, bungalov evler yapacağız. Belediye sosyal tesislerini hizmete açacağız. Güneş enerjisi projesini hayata geçireceğiz, belediyemize kaynak yaratacağız. Vatandaşları bu konuda teşvik edeceğiz, enerji kooperatifinin kurulmasını sağlayacağız. Çöp konteyner sisteminden vazgeçeceğiz. Çöpleri kaynağında ayrıştırarak yeni bir çöp toplama sistemine geçeceğiz. Proje kapsamında her eve plastik çöp kovaları ulaştıracağız, ekonomiye katkıda bulunacağız. Sokak hayvanları için doğal yaşam alanları oluşturacağız. Bu alana hayvanseverler için kafeterya yapacağız. “Sevgi Evi” uygulamasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olacağız, yaşlılara evde bakım hizmeti vereceğiz. Beldemizdeki çocuk parklarını yenileyeceğiz, yeni parklar ve peyzaj düzenlemesi yapacağız. Kamera sistemiyle parkları güvenli hâle getireceğiz. Doğa yürüyüşü parkurları oluşturacağız. Ortak yaşam alanlarını engelli vatandaşların kullanımı için düzenleyeceğiz. İhtiyaç sahibi, hasta ve bakıma muhtaç vatandaşları sağlık merkezlerine ücretsiz ulaştıracağız. Kurban kesim alanı yapacağız. Kaytazdere Kültür Merkezi bünyesinde eğitim atölyeleri düzenleyeceğiz, etüt faaliyetleri yapacağız. Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı lojmanlarına su ve kanalizasyon hizmeti vereceğiz. Ayrıca lojmanlar bölgesine çocuk parkı yapacağız. Beldemizdeki güvenlik kameralarını daha geniş bölgeye hizmet verecek şekilde düzenleyeceğiz. Gençler ve işsizler için istihdam imkânları yaratacağız. Kültürel, sosyal ve sanatsal etkinliklere ağırlık vereceğiz.  

Yol çalışmaları kapsamında 11 kilometre sathi kaplama, 41.310 metrekare parke yol yaptık. Yeni yollar açtık, 3.100 metrekare ham yol yaptık. Mezarlıkları düzenledik, mezarlık projesine başladık, projeyi bu yıl tamamlayacağız. Sokak hayvanları için rehabilitasyon birimi (tedavi, beslenme, aşı, kısırlaştırma) kurduk. Beldemizdeki çocuk parklarını yenilemeye başladık. İhtiyaç sahibi, hasta ve bakıma muhtaç vatandaşları sağlık merkezlerine ücretsiz ulaştırmaya devam edeceğiz. Amatör spor kulüplerine desteğimizi sürdüreceğiz. Taksi durakları yaptık. İhtiyaçları doğrultusunda okullara destek oluyoruz. Kültürel, sosyal ve sanatsal faaliyetlere devam ediyoruz.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?
ALİ KANGAL
: Belediyemizin hedeflerinde ve planlarında değişikliğe gidildi. Bazı projelerimizi maddi sıkıntılar nedeniyle ötelemek zorunda kaldık. CİMER’e yapılan şikâyetler nedeniyle başlatılan soruşturmalar, açılan davalar hedeflerimizi değiştirmemize neden oldu. Pandemi de hedeflerimizi değiştirdi. Ekonomik kriz sebebiyle bütçe tedbirlerini artırdık. İller Bankası’ndan gelen paylarımızın %50’ye yakın kısmı bizden önce yapılan borçlar için kesiliyor. Kalan bütçemizle altyapı çalışmalarına ağırlık veriyoruz.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?
ALİ KANGAL:
Kültür merkezi ve sahil düzenlemesi projelerimiz her zaman hatırlanacak. Gasilhane, kültürevi ve mezarlık düzenlemesi de bizi hatırlatacak projeler arasında yer alıyor. Yat limanı projemizi hayata geçiremedik. Bu projeyi tamamlamak istiyoruz.

Belediyenizin il/büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?
ALİ KANGAL:
İl belediyesiyle işbirliği yaptığımız çalışmalar (YAKAB-Çöp Birliği, Yeşil Körfez Su Birliği) oldu. Yalova Belediye Başkanı açığa alınmadan önce özellikle araçlarla ilgili yardımlaşıyorduk, yakın belde belediyeleriyle araç konusunda birbirimize destek oluyoruz. Bugüne kadar ne yaptıysak kendi imkânlarımızla yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden danışmanlık desteği alıyoruz.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?
ALİ KANGAL
: Beldemizdeki derneklerle işbirliği yapıyoruz. Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalara, kültürel ve sanatsal etkinliklerle ilgili derneklere, yelken kulübünün kuruluşuna destek olduk. Kadın Girişimcileri Kooperatifi’nin kurucu üyesiyiz. Kent konseyimiz var.

Dezavantajlı gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?
ALİ KANGAL:
Belde nüfusumuz düşük. Beldemizde dezavantajlı grup fazla olmadığı için bu kapsamda projemiz yok.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?
ALİ KANGAL:
Coğrafi yapı nedeniyle beldemizde dağınık yapılaşma söz konusu. Bu nedenle altyapı sorunları yaşanıyor. Araçlarımız eski, araçlarımızı yenileyemediğimiz için hizmetlerimiz aksıyor. Merkezî yönetimin engellemeleri, soruşturmalar ve siyasi uygulamalar, karşılaştığımız zorluklardan birkaçı.

KAYTAZDERE BELEDİYESİ
KURUMSAL YAPI
: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Zabıta Amirliği.

MİSYON: Doğayı korumak. Kaytazdere’yi geliştirmek ve kalkındırmak için vatandaş katılımını sağlamak. Şeffaf, duyarlı ve kaliteli bir yönetim anlayışı benimsemek.

VİZYON: İnsan odaklı, yerinde dönüşümü ön planda tutan, kültürel ve tarihî değerleri yaşatan, yenilikçi ve çevreci bir bakış açısıyla, çağdaş ve demokratik yönetim ilkeleriyle öncü bir belediye olmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak. Altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamlamak. İnsan kaynaklarına yatırım yapmak ve geliştirmek. Vatandaş memnuniyetini sağlamak. Belediyecilik hizmetlerini ve yönetim bilgi sistemini elektronik ortama taşımak. İstihdamı artırmak, çalışma koşullarını iyileştirmek. Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek. İmara uygun yapılaşmayı sağlamak. Çevre temizliğini ve düzenini korumak. Gelecek ve performans odaklı bir yönetim yapısı oluşturmak.

ÇALIŞAN SAYISI: 57

BÜTÇE: 14.287.787,73 TL

ALİ KANGAL KİMİDİR?

Uludağ Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nü bitirdi. “Tatil Köyü İşletmeciliğinde Animasyon ve Satış Artırıcı Çabalar” konulu bitirme teziyle mezun oldu. Dört yıl turizm sektöründe çalıştı. Kaytazdere Belediyesi’nde 1991 yılında başladığı Yazı İşleri ve Personel Müdürlüğü görevini başarıyla yürüttü, encümen üyeliği ve ihale komisyon başkanlığı da yaptı. Yazı işleri sorumlusu olarak görev yaptığı dönemde TASKİB İtfaiye Birliği ve TASK-KAB Atık Su Arıtma Birlikleri’nin kurulmasında görev aldı. Belediyecilikle ilgili makaleleri yayımlandı. Kaytazdere’nin tarihini yazdı. Kocaeli’de ve Yalova’da futbol hakemliği, Kırkpınar başta olmak üzere geleneksel güreşlerde yağlı güreş cetvel hakemliği, Kaytazdere Spor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. Kaytazdere’de zeytinciliğin gelişmesine katkıda bulundu. Evli ve üç çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler