Karikatür yarışmasının kazananları belli oldu

• 13 Haziran 2022
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3. Uluslararası Karikatür Yarışması’nın sonuçları belli oldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3. Uluslararası Karikatür Yarışması’na 60 ülkeden 482 eser sahibi 1.140 karikatürle katıldı. Yarışmanın konusu, geçtiğimiz yıl Muğla’da 66.000 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü yangınlara dikkat çekmek amacıyla “Yangın” oldu. Jüride ünlü karikatürcüler Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Şevket Yalaz, Sait Munzur, Abdülkadir Uslu, Mehmet Selçuk, Sarkis Paçacı ve mizah yazarı Savaş Ünlü yer aldı. Yarışmanın birincilik ödülünü Antalya’dan Kürşat Zaman kazandı. İranlı Safad Rafeei ikinci, Kocaeli’den Ahmet Özalp üçüncü oldu.