Karşıyaka’nın çehresi yenileniyor

• 13 Haziran 2022
Karşıyaka Belediyesi, alan ve çevre düzenlemesine devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüt Proje Daire Başkanlığı’na bağlı Proje Yönetim ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü’yle birlikte yapılan çalışmayla Cemal Bülbül Sokak’ın ve Bostanlı Cemal Gürsel Caddesi’nin geliştirilmesi hedefleniyor. İklime Uyumlu Sokak Tasarım Projesi kapsamında ikincisi düzenlenen Vatandaş Tasarım Bilimi Atölyesi’yle “Vatandaş Tasarım Atölyeleri” adını taşıyan konteyner Cemal Gürsel Caddesi’ndeki alana yerleştirildi. Konteynerde, Cemal Gürsel Caddesi’nin ve Cemal Bülbül Sokak’ın üç boyutlu maketi sergileniyor. Konteynere davet edilen mahalle sakinleri ve ziyaretçiler, maket üzerinde istedikleri değişiklikleri yapıyor, her değişiklik kayıt altına alınıyor. Bölge sakinleri isteklerini Karşıyaka Katılım Birimi çalışanlarına hem sözlü hem de yazılı olarak iletiyor.