"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kesimoğlu: “Kişisel verilerin güvenliği esas alınmalı”

  • 13 Haziran 2022
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Dijitalleşmeye yönelik çalışmalarınızdan ve dijital dönüşüm stratejilerinizden bahseder misiniz? Web tabanlı hizmetler, e-belediyecilik, aplikasyonlar vb. uygulamaların hangilerini hayata geçirdiniz?
MEHMET SİYAM KESİMOĞLU:
Dijitalleşmeye yönelik çalışmalarda hızlı karar alan bir yönetim politikası uyguluyoruz. Geleneksel çalışma yöntemlerini güncelliyoruz ve günümüze uyarlıyoruz. E-belediyecilik uygulamalarımız aktif. Özellikle pandemi döneminde vatandaşların işlemlerini online yapabilmesi için sistemlerimizin altyapısını güçlendirdik, çevrimiçi etkinlikler düzenledik. Şehiriçi ulaşımda elektronik bilet uygulamasını başlattık. Bu sistemde vatandaşlar banka kartlarını da kullanabiliyor.

Şeffaflık, denetlenebilirlik, hesap verebilirlik kriterleri doğrultusunda belediyenizin hizmetlerine ve bütçesine ilişkin verileri kamuoyuyla paylaşıyor musunuz? Düzenli veri analizi yapıyor musunuz?
MEHMET SİYAM KESİMOĞLU
: Belediyemizin bütçesi ve hizmetleriyle ilgili analizler yapıyoruz, verileri kamuoyuyla paylaşıyoruz. Çalışmalarımızı hesap verebilirlik ve şeffaflık anlayışı doğrultusunda devam ettiriyoruz. Belediyemizin örnek olan hizmetleri ve çalışmaları kamuoyu tarafından takip ediliyor. Düzenli veri analizi, kamusal yönetim mekanizmasının gerekliliği olduğu kadar toplum odaklı çalışmaların da önceliğidir. Çünkü veri analizi vatandaşlarla sağlıklı iletişimi ve hizmet sürecini kolaylaştırıyor. Bu anlayışı dijital dönüşüm uygulamalarımızda da benimsiyoruz.

Teknolojik hizmetleri sunarken kişisel verileri korumak ve etik ilkelere uymak için siber güvenlik önlemleri alıyor musunuz?
MEHMET SİYAM KESİMOĞLU:
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında e-belediye uygulamalarında güvenliği sağlamak amacıyla siber güvenlik önlemleri aldık. Ayrıca sistem geliştirmeye yönelik çalışmaları da güncel tutuyoruz. Kişisel verilerin güvenliği oldukça önemli. Vatandaşların hizmetlerimizden güvenli şekilde yararlanmasını önemsiyoruz. Belediyemizin uzman personeli sistemlerimizin güvenlik düzeyini sürekli kontrol ediyor. Kişisel veri güvenliğindeki performansımız, etik ilkelere bağlı kalmamızı da sağlıyor.

Dijital yönetişim bağlamında özellikle dezavantajlı gruplar için (çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar, engelliler, mülteciler) dijital okuryazarlığı geliştirmek, dijital eşitsizlikleri gidermek amacıyla yaptığınız çalışmalar var mı?   
MEHMET SİYAM KESİMOĞLU:
Belediyemizin ilgili birimleri, endüstri 4.0’dan ve güncel teknolojik gelişmelerden faydalanarak inovatif ve faydalı uygulamaları hayata geçirmek için çalışmalarına devam ediyor.


Önerilen Haberler