Kırklareli Belediyesi SMA’lı çocuklar için festival düzenledi

• 13 Haziran 2022

Kırklareli Belediyesi, bu yıl 29.’sunu gerçekleştirdiği Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nin temasını “SMA Hastası Çocuklarımıza Şifa” olarak belirledi. “Senin Mücadelenin Arkasındayız” mesajıyla festival boyunca SMA’lı çocukların durumuna dikkat çekildi. SMA hastası İdil Ayşe bebek için başlatılan kampanya genişletilerek, tüm SMA’lı çocukların ve ailelerinin durumuyla ilgili farkındalık oluşturuldu. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, “Devlet, sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmelidir. Bu anlayışla festivalimizin temasında bu hastalıkla mücadele eden çocuklarımızın ve ailelerin durumuna dikkat çekmeye karar verdik. Bütün çocuklarımıza şifa diliyorum. Farkındalık yaratmak için bunu yapıyoruz. Bu hastalığın önüne geçmek için devlet yetkililerimiz gereğini yapmalıdır,” dedi.