Lavanta balı üretimi için ilk polenler alındı

• 13 Haziran 2022
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Han Belediyesi işbirliğiyle başlatılan Lavanta Balı Üretim Projesi kapsamında girişimci kadınlar, arıların ilk mahsulü olan polenleri aldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ekonomik açıdan zor günler yaşayan üreticilere destek olmayı sürdürüyor. Han ilçesinde oluşturulan lavanta bahçesinde üretim devam ediyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan Lavanta Balı Üretim Projesi’nde hasat aşamasına geçildi. Girişimci kadınlar, kovanlardan üç günde dokuz kilogram polen topladı. Üreticiler üç hafta boyunca arı kovanlarından polen almaya devam edecek.