Odunpazarı Belediyesi’nin müzelerine iki ödül verildi

• 13 Haziran 2022
Tarihi Kentler Birliği, Müze Özendirme Yarışması’nın altıncısını düzenledi.

Tarihi Kentler Birliği, Müze Özendirme Yarışması’nın altıncısını düzenledi. 15 belediyenin 17 müzeyle başvurduğu Müze Özendirme Yarışması’nda yedi kategoride (Jüri Özel Ödülü, El Sanatları ve Zanaat Müzeleri, Yaşam Kültürü Müzeleri, Kent Kültürü Müzeleri, Sanat ve Edebiyat Müzeleri, Millî Mücadele Müzeleri ve Doğa Tarihi Müzeleri) ödül verildi. Odunpazarı Belediyesi, Lületaşı Müzesi’yle El Sanatları ve Zanaat Müzeleri kategorisinde, Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi’yle Sanat ve Edebiyat Müzeleri kategorisinde ödül aldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Odunpazarı’nı tarihin, bilimin ve kültürün merkezi yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz,” dedi.