"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Örnek: “Vatandaş memnuniyetini esas alıyoruz”

  • 13 Haziran 2022
Beğendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek Belediye Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?
MUHAMMET ÖRNEK:
Vaatlerimiz arasında temiz ve içilebilir su, su hatlarının değişimi, su deposu yapımı, toplu ulaşımda kullanılmak üzere otobüs alımı, tüm bankaların kullanılabileceği ortak ATM, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar, Beykent Mahallesi’ne market açılması, sosyal ve kültürel etkinlikler, spor kulüplerine ve okullara destek, belediyemizin hizmet binasını yenileme, çocuk parkları, aile çay bahçesi, açık düğün salonu, kreş, bisiklet ve yürüyüş yolu, hobi bahçeleri, kurban kesim yeri, Beykent yürüyüş yolu, spor kompleksi, parke taş işletmesi, mezarlık duvarlarının yenilenmesi ve gasilhane yapımı, mahalle meydanlarında ücretsiz WiFi yer alıyordu.

Hayata geçirdiğimiz vaatleri şöyle sıralayabilirim:

●    Beldemizdeki boru hatlarını değiştirdik, 500 tonluk su deposu yaptık. Vatandaşları temiz ve içilebilir suya kavuşturduk.
●    Toplu ulaşımda kullanılmak üzere dört otobüsü beldemize kazandırdık. Öğrencilere ücretsiz ulaşım hizmeti sunduk. Beldemizde yaşayan vatandaşlar için Keşan’a toplu ulaşım başlatmak istiyoruz, ancak Keşan Belediyesi araçlarımıza durak vermiyor.
●    Tüm bankaların ortak ATM’sini hizmete sunduk.
●    Çocuk parkları yaptık.
●    Yazlık aile çay bahçesini ve kafeteryayı hizmete açtık.
●    Sokak hayvanları için çalışmalar (bakım, tedavi, kısırlaştırma) yaptık. Edirne Belediyesi tarafından yapımına başlanan, Keşan Belediyesi’nin açtığı hayvan barınağıyla protokol imzaladık.
●    Beykent Mahallesi’ne market açılmasını sağladık.
●    Belediyemizin hizmet binasını yeniledik.
●    Doğalgaz çalışmalarına başladık.
●    Sosyal ve kültürel etkinliklerle kurslar düzenledik.
●    Spor kulüplerine ve okullara destek olduk.
●    Parke taş işletmesinin kurulmasını sağladık.
●    Beldemizdeki çiftçilerin isteği doğrultusunda 60 tonluk dijital kantar kurduk.
●    Cumhuriyet Sitesi ve Beykent Mahallesi arasına yürüyüş yolu yaptık.
●    Beldemizin çöplüğünü ıslah ettik, ağaçlandırdık.
●    Mezarlık duvarlarını yenileme çalışmalarını ve gasilhane yapımını bu yaz tamamlamayı hedefliyoruz.


Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?
MUHAMMET ÖRNEK:
Pandemi nedeniyle plan değişiklikleri söz konusu oldu. Önceliğimiz, beldemize temiz ve içilebilir su getirmekti, fakat proje için onay bekledik. Bu süre zarfında belediye binamızı yeniledik, yollarda bakım-onarım çalışmaları yaptık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?
MUHAMMET ÖRNEK
: Vaatlerimizi tamamlamak istiyoruz. Bu görev döneminde hatırlanmasını istediğimiz projeler arasında içme suyu, doğalgaz, belediye araçlarımıza durak ve D4 yetkisi, 60 tonluk dijital tır kantarı, bankaların ortak ATM’si, öğrenciler için ücretsiz ulaşım yer alıyor.

Belediyenizin il/büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?
MUHAMMET ÖRNEK
: İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kırklareli ve Edirne Belediyesi’yle işbirliği (araç-gereç, ekipman, altyapı çalışmaları) yapıyoruz.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?
MUHAMMET ÖRNEK:
Kent konseyimiz yok.

Dezavantajlı gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?
MUHAMMET ÖRNEK:
Dezavantajlı gruplarla sürekli iletişim hâlindeyiz, onların sorunlarını dinliyoruz, sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?
MUHAMMET ÖRNEK
: Ekonomik ve siyasi açıdan zorluklar yaşıyoruz.

BEĞENDİK BELEDİYESİ
KURUMSAL YAPI
: Yazı İşleri Müdürlüğü, Muhasebe Müdürlüğü.

MİSYON: Mali disiplinle, tasarruf tedbirleriyle beldemize en iyi hizmeti vermek için çalışmak. Yeni nesil belediyecilik anlayışıyla beldemizin değerlerine sahip çıkmak, ayrım gözetmeksizin her vatandaşa eşit hizmet sunmak, toplum yararını ön planda tutmak. Vatandaş memnuniyetini esas almak. Altyapı ve üstyapı çalışmalarına önem vermek. Toplum düzenini sağlamak. Vatandaşların sağlığına önem vermek. Beldemizi temiz tutmak, çevreyi korumak. İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak. Sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemek.

VİZYON: Vatandaşların beklediği hizmetleri kaliteli, verimli ve etkin biçimde sunmak. Şeffaf, katılımcı, verimli, sosyal sorumluluk sahibi, adil bir yönetim anlayışıyla hareket etmek.  Gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılayacak imkânlar yaratmak. Beldemizi daha yaşanabilir hâle getirmek. Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek. Örnek bir belediye olmak.

STRATEJİK HEDEFLER:
Hedeflerimizi gerçekleştirmek. Uzun vadedeki hedeflerimizi belli bir plan ve program dahilinde tamamlamak.

ÇALIŞAN SAYISI: 30

BÜTÇE: 5.618.049,54 TL

MUHAMMET ÖRNEK KİMDİR?
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. Öğretmenlik yaptı. 2019 yerel seçimlerinde Beğendik Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler