VERİMDER Anadolu Buluşmaları gerçekleşti

• 13 Haziran 2022
Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği’nin Mersin’de düzenlediği VERİMDER Anadolu Buluşmaları’nda konuştu.

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü ve VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) Başkanı Çağdaş Korkmaz ve Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar’ın katılımıyla Mersin’de gerçekleşen “VERİMDER Anadolu Buluşmaları” toplantısına katıldı. Yenişehir’de ekoloji konusunda hayata geçirdikleri çalışmaları anlatan Başkan Abdullah Özyiğit, “Altı temel ilke üzerine kurduğumuz yönetim anlayışıyla göreve başladık. Sürdürülebilir enerji politikalarını destekleyen İklim ve Enerji İçin Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni imzaladık. Başkanlar Sözleşmesi’nin 2020-2030 dönemi kriterlerine uyacağını taahhüt eden Türkiye’deki ilk belediye olduk.  İlçemizde sera gazı emisyonunu azaltmak ve sözleşmenin gerekliliklerini yerine getirmek için somut adımlar attık,” dedi.