Çanakkale mavi bayraklı plaj için çalışıyor

• 20 Haziran 2022
Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen mavi bayraklı plaj çalışmaları devam ediyor.

Çanakkale Belediyesi, 2015 yılından bu yana mavi bayrak sayısını artırmak, sürdürebilirliği sağlamak amacıyla çalışmalar yürütüyor. Bu yıl da yaz sezonu boyunca Barış Plajı, Mega Beach Belediye Halk Plajı, Güzelyalı ve Dardanos Belediye Halk Plajı’nda mavi bayrak dalgalanacak. Başkan Ülgür Gökhan, “Bugün mavi bayrağımızı asmak için bir araya geldik. Mavi bayrak, uluslararası bir ödül. Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde kurulan TÜRÇEV tarafından veriliyor. Verilmeden önce detaylı incelemeler yapılıyor. Denizlerin ve kumsalların temiz ve sağlıklı olup olmadığı konusundaki etütler tamamlanıyor, mavi bayrağı hak edip etmediğimiz ortaya çıkıyor. Biz, sekiz yıldır mavi bayrağı hak ediyoruz ve plajlarımıza asıyoruz,” dedi.