Çorlu Belediyesi sürdürülebilir enerji için çalışmalarını sürdürüyor

• 20 Haziran 2022
Çorlu Belediyesi, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) için tanıtım toplantısı düzenledi.

Çorlu Belediyesi, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı çalışmalarını sürdürüyor. 2019 yılında Başkanlar Sözleşmesi’ne imza atarak 2030 yılına kadar karbon emisyonunu %40 oranında azaltacağı taahhüdünü veren Çorlu Belediyesi, 12 Nisan 2022 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Enerji A.Ş.’yle birlikte Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı hazırlıklarına başladı. Tanıtım toplantısının açılışında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Çorlu Şubesi öğrencileri, iklim değişikliğine çözüm önerileri sunan bir gösteri yaptı. Başkan Ahmet Sarıkurt, SECAP stratejik planı çerçevesinde Çorlu’nun iklim değişikliğine dirençli hâle geleceğini ve çevre bilincine katkı sağlanacağını belirtti.