Gemlik’in toprak haritası çıkartılacak

• 20 Haziran 2022
Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Ahmet Saim Kılavuz, Gemlik’in toprak haritasının oluşturulması için işbirliği protokolüne imza attı.

Uludağ Üniversitesi rektörlük binasında düzenlenen imza törenine Gemtar Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Demiröz, Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik ve Gemlik Belediyesi’nin daire müdürleri katıldı. Protokol kapsamında Gemlik’teki arazilerden 3.000 parça toprak numunesi alınacak, Gemlik’in toprak haritasını oluşturmak için çalışmalar yapılacak. Ekipler, çalışmalar neticesinde toprağın özellikleri ve ihtiyaç duyduğu minerallere göre çiftçilere tavsiyede bulunacak.