“Pembe Misafirler” 10 ayrı festivalde gösterilecek

• 20 Haziran 2022
Çiğli Belediyesi tarafından hazırlanan ve Türkiye’deki ilk flamingo belgeseli olan “Pembe Misafirler” 10 ayrı festivalde boy gösterecek.

İzmir Kuş Cenneti’ndeki flamingoları, onların yaşamlarını, bölgenin flamingolara sunduğu imkânları ve Gediz Deltası’nın büyüleyici doğal güzelliğini anlatan “Pembe Misafirler” adlı belgesel film uluslararası festivallerde ödül için mücadele edecek. Yönetmenliğini Murad Mammadov’la Pelin Turgut’un, yapımcılığını Ahmet Utku Soylu’nun, danışmanlığını Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dekanlığı’ndan Kuş Bilimci Gökçe Coşkun’un yaptığı belgesel, 2022 WSXA Amsterdam Uluslararası Ödülleri, Moskova Uluslararası Film Festivali, Berlin Bağımsız Film Festivali, Suncine: Çevre Film Festivali, Middlebury Yeni Film Yapımcıları Festivali, LA Belgesel Film Festivali, Innsbruck Doğa Film Festivali, Flahertiana Uluslararası Belgesel Film Festivali, İzmir Uluslararası Belgesel Festivali ve Cinesquare Çevrimiçi Film Festivali’nde gösterime girecek. Başkan Utku Gümrükçü, Kuş Cenneti’nin Çiğli ve İzmir için büyük bir şans olduğunu vurguladı.