"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Sarıgül: “Hizmet kalitesini yükselteceğiz”

  • 20 Haziran 2022
Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?
MUSTAFA SARIGÜL:
Vaatlerimizi dört başlık altında toplayabilirim:

1.    İçme suyu hattı
2.    Atık su arıtma tesisi
3.    İmar planı
4.    Tarımsal faaliyetler

Atık su arıtma tesisinin yapımı devam ediyor. İçme suyu hattı çalışmalarının proje aşamasını tamamlayarak yatırım planına alacağız. Tarımsal üretim için her yıl 100 aileye tohum, mazot desteğinde bulunuyoruz. İmar planı için çalışmalarımız devam ediyor.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?
MUSTAFA SARIGÜL:
Pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle projelerimizin ve altyapı çalışmalarımızın bir kısmını iptal etmek zorunda kaldık. Rutin çalışmalarımızı yürütürken zorlandığımız için projelerimizi revize ettik, değiştirdik, bazılarını da iptal etmek zorunda kaldık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?
MUSTAFA SARIGÜL:
Atık su arıtma tesisini, içme suyu hattını, kreşi ve kadın kooperatifinin atölye eksiklerini tamamlamayı hedefliyoruz.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?
MUSTAFA SARIGÜL:
İl belediyesiyle ve diğer ilçe belediyeleriyle işbirliği yapıyoruz. Katı Atık Dönüşüm Projesi’ni yatırım planı kapsamına aldık, projenin bütçesinin %87’lik kısmını AB’den hibe aldık. Projeyi üç yılda tamamlamayı hedefliyoruz.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?
MUSTAFA SARIGÜL:
Kent konseyi kurma kararı aldık. Ancak ilçemizin küçük olması, sivil toplum kuruluşlarıyla sürece katılmak isteyen dinamik bir kitlenin olmaması nedeniyle vatandaşlarla fikir alışverişi yaparak ilerlemeye çalışıyoruz.

Dezavantajlı gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?
MUSTAFA SARIGÜL:
Dezavantajlı gruplara, kadınlara, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmaları kapsamlı bir şekilde yürüteceğiz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?
MUSTAFA SARIGÜL
: İnsan kaynağı, kalifiye eleman ve bütçe sıkıntısı yaşıyoruz. Belediye Kanunu’nun belediyelere verdiği yetkilerle görevlerin birbiriyle çelişmesi nedeniyle yaşanan sıkıntılar hizmetlere yansıyor.

OVACIK BELEDİYESİ
KURUMSAL YAPI
: Fen İşleri Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Tahakkuk Tahsilat Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü.

MİSYON: Adil ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla kaynakları verimli kullanmak. Vatandaşların ihtiyaçlarına uygun, kaliteli, ulaşılabilir ve çevreye duyarlı hizmetler sunmak.

VİZYON: Hizmetleri geliştirmek ve iyileştirmek. Hizmetlerde hızı ve kaliteyi artırmak. Vatandaş memnuniyetini yükseltmek. Öncü bir belediye olmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Projelerimizi (atık su arıtma tesisi, içme suyu hattı, kreş, kadın kooperatifi) tamamlamak.

ÇALIŞAN SAYISI:  38

BÜTÇE:  6.819.140,34 TL

MUSTAFA SARIGÜL KİMDİR?
Üniversite mezunudur. 1998-2009 yılları arasında Ovacık ve Tunceli il merkezinde Ziraat Bankası’nda çalıştı. 2009 yerel seçimlerinde Ovacık Belediye Başkanı seçildi. Beş yıllık Ovacık Belediye Başkanlığı görevi sonrası 2014-2018 yılları arasında özel sektörde yöneticilik yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler