İsmail Hakkı Tonguç ve Mehmet Başaran unutulmadı

• 27 Haziran 2022
Lüleburgaz Belediyesi, İsmail Hakkı Tonguç’u ve Mehmet Başaran’ı andı.

Köy Enstitüleri’nin kurucusu İsmail Hakkı Tonguç ve şair, yazar, eğitimci Mehmet Başaran için Mehmet Başaran Meydanı’nda anma etkinliği düzenlendi. Sunuculuğunu Hamiyet Gülaçar’ın yaptığı anma etkinliğinin açılış konuşmalarını Lüleburgaz Belediye Başkanvekili Deniz Balaban Şahin, YKKED Lüleburgaz Şube Başkanı Günsel Solak, Kepirtepeliler Eğitim Vakfı adına İzzet Hongur yaptı. Program öncesinde Bilge Duru Arabacı, Enver Kenar, Aysel Tan ve Muammer Gözlüklü, şiir dinletisi gerçekleştirdi. Dinletinin ardından Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kocatürk, “Özgürleşme Eylemi Köy Enstitüleri ve Mehmet Başaran”, Mehmet Başaran’ın öğrencilerinden akademisyen/yazar Zeki Coşkun, “İnsansız Eğitim Modeli” konularında söyleşi yaptı. Etkinlik, türkü dinletisiyle sona erdi.