İzmir’in çehresi değişmeye devam ediyor

• 27 Haziran 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre projelerine bir yenisini daha ekledi.

İzmir’de Türkiye’ye örnek olacak bir çevre projesi daha hayata geçiyor. Çiğli Harmandalı’da kurulan tesiste bitki atıklarını organik gübreye dönüştüren, Bornova’da organik gübre tesisi kurmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın Konak’taki şantiyesinde organik atıklardan katma değeri yüksek kompost gübre elde ediliyor. Sebze-meyve halindeki organik atıklar, park ve bahçelerin budama atıkları, İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndaki hayvan dışkılar tesiste değerlendiriliyor, yılda 1.000 ton organik gübre üretilmesi planlanıyor. Elde edilen organik gübre, ağaçlandırma alanlarında ve tarımda kullanılacak.