Tepebaşı’nda iklim değişikliği ve enerji yönetimi eğitimi düzenlendi

• 27 Haziran 2022
Tepebaşı Belediyesi, 2021-2022 eğitim öğretim döneminde kentte öğrenim gören öğrenciler için iklim değişikliği ve enerji yönetimi eğitimleri düzenledi.

Tepebaşı Belediyesi, iklim değişikliğine yönelik bilgilendirici etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün düzenlediği enerji yönetimi eğitimlerinde çocukların iklim krizine karşı bilinçlenmeleri, daha iyi bir dünya için harekete geçmeleri amaçlanıyor. Eğitimlerde öğrencilere çevresel problemler, geçmişten günümüze insan ve çevre ilişkisi, küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin nedenleri, etkileri, çözüm önerileri, sera gazları, karbon ayak izi, enerji verimliliği ve tasarruf konularında detaylı bilgi verildi. İklim eğitim programı 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde 39 okulda 2.567 öğrenciye ulaştı.