"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

YANGIN YERİNDE PARTİZANLIK

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

Siyasi iktidarın beceriksiz yönetimi ülkemize her alanda zarar veriyor. Üstelik, bu iş bilmezliğin üstünü örtmek ve sorumluluktan kurtulmak için partimize ve belediyelerimize saldırma çabası artık iktidarın en büyük çaresizliği.

Siyasi iktidarın beceriksiz yönetimi ülkemize her alanda zarar veriyor. Üstelik, bu iş bilmezliğin üstünü örtmek ve sorumluluktan kurtulmak için partimize ve belediyelerimize saldırma çabası artık iktidarın en büyük çaresizliği.

Geçen yıl orman yangınları yaşadık, çok acı çektik. İktidarın orman yangınlarına karşı ne kadar hazırlıksız olduğuna vatandaşlarla birlikte şahit olduk. İktidar, beceriksizliğine siyasi partizanlığı ekleyerek belediyelerimizi saf dışı bırakmaya çalıştı. Belediye başkanlarımız yangınlarla ilgili toplantılara davet edilmedi, siyasi rant kaygısıyla yok sayıldı. Koordinasyonsuzluğun faturası vatandaşlara kesildi.

Belediyelerimiz yangın bölgelerine Türkiye’nin dört bir yanından her türlü desteği ulaştırdı. Yangınla mücadele ekipleri, vatandaşlar için gıda yardımı yangın bölgelerine gönderildi. Bu yardımları dahi engellemeye çalışan iktidar o kadar aciz kaldı ki, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Erdoğan, orman yangınlarının sorumluluğunu bölgedeki belediyelerimize yüklemeye çalıştı. Bu sorunlu gayreti vatandaşlar kabul etmedi.

Geçen yıldan bu yana her fırsatta yapıcı uyarılarda, önerilerde bulunduk. “Geçen yıl yapılan hatalar tekrarlanmasın, hazırlıklar bir an önce tamamlansın,” dedik. Daha iki hafta önce yerel yönetimler heyetimizle birlikte Muğla’daydık. Orada da aynı uyarıları bir kez daha tekrarladık. Ancak geçtiğimiz günlerde Marmaris’te başlayan yangında bu uyarıların dikkate alınmadığını, yaz aylarına girmemize rağmen gereken hazırlıkların yapılmadığını gördük.

Ne yazık ki, iktidarın geçen yıl olduğu gibi beceriksizliğini gizlemek için afet yerinde partizanlık yaptığına bir kez daha şahit oluyoruz. İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan kişinin yangınla mücadele edecek önlemleri almak yerine partimizi ve belediyelerimizi hedef alan açıklamalar yapmasını üzülerek takip ediyoruz. Yangın yerinde siyasi şov yapan, partimize ve belediyelerimize hakaret eden bu kişi, oturduğu koltuğa yakışmıyor. Ancak onlar ne yaparlarsa yapsınlar, belediyelerimiz her zaman vatandaşların yanında durmaya devam edecek. Ülkemize zarar veren iktidar ise, ilk seçim sandığında vatandaşların cevabını görecek.


Önerilen Haberler