Kirlilikle mücadeleye uluslararası destek

• 6 Haziran 2022
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Asi Nehri’ndeki kirlilikle mücadele etmek için geliştirdiği proje, BM Kalkınma Programı’ndan ve Japonya hükümetinden destek buldu.

“İklim Eylemi İçin Entegre Atık ve Ekosistem Yönetimi” projesinin tanıtım toplantısına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton katıldı. Toplantıya gelemeyen Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, düşüncelerini video kaydıyla paylaştı. Projenin Hatay ve bölge için çok önemli olduğunu belirten Başkan Lütfü Savaş, “İklim değişikliği ve hava kirliliği için gelişmiş ülkelerin önemli çalışmaları var. Biz de akarsularımızın temizlenmesi ve Akdeniz’in kirletilmemesi için çeşitli projeler başlattık. Birçok sebeple kirlenen Asi Nehri hem kentimiz hem de bölgemiz açısından önemli bir yere sahip,” dedi.