Tek Dünya Kentleri Yarışması ulusal şampiyonu: İzmir Büyükşehir Belediyesi

• 6 Haziran 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tek Dünya Kentleri Yarışması’nın ulusal şampiyonu oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, WWF tarafından düzenlenen Tek Dünya Kentleri Yarışması’nda Türkiye şampiyonu oldu. İklim kriziyle mücadelede etkili, iddialı ve yenilikçi çözümler geliştiren kentlerin öne çıktığı yarışmada İzmir’in ulusal şampiyon olmasından dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Biz, iklim kriziyle mücadelede yol haritasını belirleyen öncü kentlerden biriyiz. Hazırladığımız eylem planlarıyla Paris Anlaşması’nda küresel sıcaklık artışını 1.5 °C ile sınırlama hedefine katkı sunuyoruz ve uygulamalarımızı bu yönde hayata geçiriyoruz. Çabamızın uluslararası ölçekte karşılık bulması bizi onurlandırıyor. İzmir’in ev sahipliğindeki UCLG Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Kültür Zirvesi’nde ilk kez duyurduğumuz döngüsel kültür kavramının ışığında iklim kriziyle mücadelede örnek bir dünya kenti olmaya da devam edeceğiz,” dedi.