"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Van Çalıştayı ve İktidarın Korkusu

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

Van’da düzenlediğimiz Belediye Başkanları Çalıştayı bize gösterdi ki, belediye başkanlarımızın kendi bölgelerindeki başarılı hizmetleri ülkemizin her köşesinde yankı uyandırırken, iktidarda korku yaratıyor. Ülkemizin dört bir yanında belediye başkanlarımıza yönelik ilgi her geçen gün artıyor.

Van’da düzenlediğimiz Belediye Başkanları Çalıştayı bize gösterdi ki, belediye başkanlarımızın kendi bölgelerindeki başarılı hizmetleri ülkemizin her köşesinde yankı uyandırırken, iktidarda korku yaratıyor. Ülkemizin dört bir yanında belediye başkanlarımıza yönelik ilgi her geçen gün artıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak yerel seçimlerin ardından belediye başkanlarımızla altıncı yüz yüze toplantımızı Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında Van’da gerçekleştirdik. Çalıştayın ilk gününü saha ziyaretlerine ayırdık. Tüm belediye başkanlarımız gruplar hâlinde Van’ın 13 ilçesinde sokağa çıkarak vatandaşlarla buluştu. Van halkı belediye başkanlarımızı büyük bir teveccühle karşıladı. Vanlı hemşerilerimiz sorunlarını, beklentilerini ve ülkemizin geleceğine ilişkin görüşlerini içtenlikle dile getirdi. Belediye başkanlarımız da hem vatandaşlarla sohbet etti hem de partimizin çözüm önerilerini anlattı. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve bizlere büyük ilgi gösteren, misafirperverlikle karşılayan Vanlı vatandaşlarımıza bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, çalıştaydaki konuşmasında Van’ın sorunlarına, beklentilerine ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, belediyelerimizin üç yıldaki hizmetlerinden örnekler verdi, pandemi sürecinde, doğal afetlerde ve ekonomik buhran şartlarında belediyelerimizin vatandaşlara verdiği sosyal destekleri açıkladı. Buna göre, belediyelerimiz toplamda 4 milyon 800 bin haneye çeşitli alanlarda doğrudan sosyal yardımda bulundu. Yardımların ortalama maliyeti 12 milyar 500 milyon TL’ye ulaştı. 11 büyükşehir belediyemiz 147.000 üreticiye toplamda 3 milyar 400 milyon TL’yi aşan destekte bulundu. 683 kooperatifle işbirliği ve çalışmalar devam ediyor.

Bu toplantımız ve Genel Başkanımızın açıklamaları vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, iktidar cephesinde rahatsızlık yarattı. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında, hem Van çalıştayımızla hem de Genel Başkanımızın açıklamalarıyla ilgili eleştirilerde bulundu. Biz, samimi ve yapıcı eleştirileri demokrasinin bir gereği olarak görürüz. Ancak Erdoğan’ın açıklamaları çalıştayımızın başarılı geçmesinden duyduğu siyasi hazımsızlığı gözler önüne serdi.

Örneğin, belediyelerimizin 4 milyon 800 bin haneye yaptığı sosyal yardımların “az” olduğunu iddia eden Erdoğan, bu yardımların AK Partili bir ilçe belediyesinin yaptıklarına denk gelmediğini söyledi. Erdoğan, bırakın Türkiye’yi, dünyada 4 milyon 800 bin haneye sahip bir ilçe olmadığını zaten biliyor. Ancak siyasi hırsları aklın önüne geçmiş ki, sadece belediyelerimizi karalamak için yalana, iftiraya başvurmaktan çekinmiyor. Bu aileleri sosyal yardım almaya muhtaç hâle getirenin kendi yönetimi olduğunu dahi düşünmüyor.

Artık şunu net olarak görüyoruz: İktidar, ülkeyi yönetemiyor. Yalan, iftira ve algı operasyonlarıyla toplumda kutuplaştırma yaratmak istiyor. Ancak unutmasınlar ki, sadece çaresizliğin ve acizliğin ürünü olan bu çabaları milletimiz gayet iyi görüyor. Bunların hesabını sormak için sabırla sandığı bekliyor.


Önerilen Haberler