“Avcılar Modeli” BM gündeminde

• 18 Temmuz 2022
Avcılar Belediyesi tarafından geliştirilen, kentsel dönüşümde Türkiye’ye örnek olan “Avcılar Modeli” BM gündemine taşındı.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, 2022 BM Yüksek Düzeyli Forumu’na katıldı. “Yerel Düzeyden 2023 SKA Zirvesi’ne Doğru Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Ulaşılmasını Teşvik Etmek” konulu konferansta konuşan Başkan Hançerli, BM kürsüsünden sunum yapan Türkiye’nin ilk ilçe belediye başkanı oldu. Avcılar yerelinde yürüttüğü çalışmaları BM kürsüsünde paylaşan Başkan Turan Hançerli, Türkiye’ye örnek olan Avcılar Modeli’ni dünyaya anlattı. Başkan Hançerli, “2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın yerelleştirilmesinde kararlılıkla yürüttüğümüz çalışmalarımız uluslararası düzeyde ses getirdi. Bu konuda öncü belediyelerin yer aldığı zirvede biz de Avcılar Belediyesi olarak yerimizi aldık. İlçemiz için yaptığımız çalışmaların dünya çapında takdir edilmesi bizim en büyük motivasyon kaynağımız,” dedi.