Büyükçekmece Belediyesi kurban kesim eğitimi verdi

• 18 Temmuz 2022
Büyükçekmece Belediyesi, bu yıl da kurban kesim eğitimi verdi.

Büyükçekmece Belediyesi, “Kurban Kesim Elemanı” kursu verdi. Ücretsiz verilen kursa katılanlar, eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika almaya hak kazandı. “Kurban Kesim Elemanı” kursunun teorik ve pratik eğitimleri yoğun ilgi gördü. Başkan Hasan Akgün, “Kurban kesmenin inceliklerini öğrenmek isteyen vatandaşlar bu yıl da kurslara yoğun ilgi gösterdi. Kurban ibadetinin İslami kurallara göre yapılması gerekiyor. Bu nedenle kursun önemli olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde her yıl kurban kesimiyle ilgili kazalar yaşanıyor. Kazaların önüne geçmek, kurbanlıklara eziyet edilmesini önlemek ve vatandaşları bilgilendirmek için her yıl bu kursu açıyoruz,” dedi.