“Kentime Değer” projesi hibe desteğine hak kazandı

• 18 Temmuz 2022
Çiğli Belediyesi, Dört Mevsim Derneği ve Kent-Lab işbirliğiyle kentleri gençlerin haklarına ve ihtiyaçlarına göre şekillendirmek amacıyla başlatılan “Kentime Değer” projesi kapsamında hibe desteği almaya hak kazandı.

Proje dahilinde İzmir’de yaşayan 42 gencin, kent hakkını ihlal eden sorunlara yönelik üreteceği altı proje fikri (eğitime erişim, gençlik, engellilik, toplumsal cinsiyet, iklim krizi, ekoloji temalarında) desteklenecek. Gençler, süreç boyunca yerel yönetim çalışanlarıyla iletişim hâlinde olacak, projelerini geliştirecek. Gençlerin yerel yönetimlerle ilişkisini ölçmek için “Gençlik Gösterge Seti” oluşturulacak ve buradan çıkan sonuçlara belediyelerin stratejik planlarında yer verilecek. Atölye çalışmaları ve podcast yayınları yapılacak. Görünürlük ve iletişim çalışmaları düzenlenecek. Başkan Utku Gümrükçü, “Gençlerin fikirleriyle ve önerileriyle kent yönetiminde bize yoldaşlık yapmasını istiyoruz. Bu doğrultuda Dört Mevsim Derneği ve Kent-Lab işbirliğiyle güzel bir proje başlattık. İzmirli ve Çiğlili gençlerin projemize katılmasını bekliyoruz,” dedi.