Mersin Büyükşehir’den üreticilere kaz ve yem desteği

• 18 Temmuz 2022
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Kazanç Projesi” kapsamında üreticilere kaz ve yem desteği veriliyor.

Kazanç Projesi’yle Mersin’in Akdeniz, Yenişehir, Mezitli, Toroslar ve Tarsus ilçelerindeki 50 üreticiye 70 dişi, 30 erkek olmak üzere 100’er tane kaz ve 600 kilogram yem desteği veriliyor. Projede öncelikle kadın yetiştiricilerin desteklenmesi amaçlanıyor. Kaz desteği verilen üreticilerden yıl içinde 300 adet yumurta alınıyor, kuluçkaya yatırılıyor, bir sonraki yıl dağıtılacak kazlar üretiliyor. Dağıtım sürecinde belediye yetkilileri tarafından kaz bakımı ve yem kullanımı hakkında bilgi verildi.