Oya: “Kemerhisar’ın geleceğini planlıyoruz”

• 18 Temmuz 2022
Kemerhisar Belediye Başkanı Ramazan Oya Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

RAMAZAN OYA: Beldemizdeki yol çalışmalarını tamamlayacağız. Güneş enerjisi sistemi kuracağız (ihale süreci tamamlandı, yapım aşamasına geçilecek). Beldemizin içme suyu hattını yenileyeceğiz (proje ve finansman aşaması tamamlandı, ekim ayında çalışmalar başlayacak). Kongre Merkezi’nin inşaatını tamamlayacağız.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

RAMAZAN OYA:
Maddi imkânlarımızın yetersizliği, pandemi süreci ve ekonomik kriz nedeniyle yeni projelerimizi erteledik.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

RAMAZAN OYA: Kapalı pazaryeri ve kreş yapacağız. Kent konseyi kuracağız. Sosyal projelerin sayısını artıracağız. Bu süreçte tamamladığımız tüm projelerin hatırlanmasını isteriz.

Belediyenizin il/ilçe belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

RAMAZAN OYA:
Beldemizin bağlı olduğu il/ilçe belediyesine ilettiğimiz yardım taleplerinin hiçbirine olumlu yanıt alamadık.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

RAMAZAN OYA:
Beldemizi tanıtımı için Tyana Kültür ve Turizm Vakfı’yla işbirliği yapıyoruz. Kent konseyimiz henüz yok.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

RAMAZAN OYA:
Dezavantajlı gruplara öncelik tanıyacak projelerin sayısını artıracağız, kaliteli eğitime odaklanacağız, kent konseyi kurmak için çalışacağız.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

RAMAZAN OYA
: Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız nedeniyle bölgemizdeki kurum ve kuruluşlarla uyuşmazlık yaşıyoruz, engellerle karşılaşıyoruz.

KEMERHİSAR BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI: Yerel Yönetimler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Muhasebe Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü.

MİSYON: Vatandaşların ortak ihtiyaçlarını karşılamak. İnsanı odaklı bir belediye olmak.

VİZYON: Doğru yönetim anlayışıyla beldemizin geleceğini planlamak. Parklarıyla, sokaklarıyla, caddeleriyle, kültür-sanat etkinlikleriyle Anadolu’nun markası bir belde olmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Değişime odaklanan, gerçekçi, kaliteli, hesap verebilen bir yönetim anlayışını benimsemek.

ÇALIŞAN SAYISI: 50

BÜTÇE: 10.000.000 TL

RAMAZAN OYA KİMDİR?

2004-2014 yılları arasında CHP Belde Başkanlığı görevini yürüttü. 2004-2009 yılları arasında CHP Belediye Meclis üyeliği, 2012 yılında CHP Büyük Kurultayı’nda kurultay delegeliği yaptı. 2015-2019 yılları arasında CHP İl Yönetimi’nde eğitim sekreterliği görevini üstlendi. 2019 yerel seçimlerinde Kemerhisar Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.