"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Polat: “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır”

  • 18 Temmuz 2022
Altınbaşak Belediye Başkanı Haydar Polat Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

HAYDAR POLAT: Yetersiz konut nedeniyle göç veriyorduk. TOKİ Tarımköy Projesi kapsamında 363 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Beldemizde doğalgaz yoktu, beldemize doğalgazı getirdik. Altyapı çalışmaları için İller Bankası’nın SUKAP Projesi dahilinde ihale yaptık ve çalışmaya başladık. Mahallelerin yollarına kilit parke taşı döşedik. Beldemize yakın bir köy artık beldemize mahalle olarak bağlı, bu sayede beldemizin nüfusu artacak. Çiftçilere destek olmak amacıyla 80 tonluk kantar yaptırdık.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

HAYDAR POLAT
: Stratejik hedeflerimizde ve planlarımızda değişikliğe gitmeden vaatlerimizin tamamını hayata geçirdik. Önümüzdeki dönemde de beldemiz için çalışmaya devam edeceğiz.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

HAYDAR POLAT:
Beldemizdeki içme suyu şebeke hattını değiştireceğiz, altyapı çalışmalarını tamamlayacağız, yolları yenileyeceğiz. Tamamladığımız tüm projelerimizin hatırlanmasını isteriz.

Belediyenizin il/ilçe belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

HAYDAR POLAT:
Ortak bir projede yer almıyoruz. Herhangi bir sorun yaşamıyoruz.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

HAYDAR POLAT:
Sivil toplum kuruluşlarıyla ortak herhangi bir çalışmamız ve kent konseyimiz yok.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

HAYDAR POLAT
: Dezavantajlı gruplara yönelik projemiz bulunmamaktadır.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

HAYDAR POLAT:
Bütçe yetersizliği nedeniyle mali açıdan zorluk yaşıyoruz.

ALTINBAŞAK BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI:
Muhasebe Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Tahsilat-Emlak-Su Abone  Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü.

MİSYON: Erişilebilir, sürdürülebilir, şeffaf, insan haklarına ve yaşama saygılı, tarihî ve kültürel değerleri koruyan bir yerel yönetim olmak.

VİZYON: Sosyal, kültürel, ekonomik ve kentsel gelişime katkı sunmak. Doğa dostu, tüm canlıların yaşam hakkına saygı gösteren, güvenli bir belde olmak. İnsan odaklı projeleri hayata geçirmek. Vatandaşlar için daha yaşanabilir, modern, huzurlu ve güvenli bir belde yaratmak.

STRATEJİK HEDEFLER: “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır,” diyerek, her yıl %25 oranında büyümek.

ÇALIŞAN SAYISI:
18

BÜTÇE:
4.500.000 TL

HAYDAR POLAT KİMDİR?

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü’nü bitirdi. 1989 yılında bir kamu bankasında işe başladı, bankanın çeşitli şubelerinde yönetici olarak görev yaptı. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde CHP’den Altınbaşak Belediye Başkanı seçildi. Evli ve üç çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler