Çiğli Belediyesi'nden "Pembe Misafirler"e dikkat çeken bir belgesel

• 24 Temmuz 2022
Çiğli Belediyesi, dünya Flamingo nüfusunun onda birine ev sahipliği yapan Kuş Cenneti’ne ve flamingolara dikkat çekmek amacıyla önemli bir belgesel filme imza attı.

“Pembe Misafirler” adlı belgesel filmin galası İzmir Arena’da yapıldı. Belgeselde İzmir Kuş Cenneti’ndeki flamingolar, flamingoların yaşamı, bölgenin flamingolara sunduğu imkânlar ve Gediz Deltası’nın büyüleyici doğal güzelliği anlatılıyor. 30 dakikalık belgesel filmin yönetmenliğini Murad Mammadov ve Pelin Turgut, yapımcılığını Ahmet Utku Soylu, danışmanlığını Kuş Bilimci Gökçe Coşkun yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gönderdiği mesajla Başkan Utku Gümrükçü’yü kutladı.