Akıllı Kentsel Tarım Projesi’nin sonuçları hakkında seminer düzenlendi

• 25 Temmuz 2022
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılında Avrupa Birliği Komisyonu’yla hayata geçirdiği Akıllı Kentsel Tarım Projesi’nin sonuçları ve devam eden projeler hakkında seminer düzenlendi.

Antakya EXPO alanındaki konferans salonunda düzenlenen seminerde SiEUGreen projesinin kurucularından Norveç Biyoekonomi Araştırma Enstitüsü (NIBIO) temsilcileri, Hatay, Norveç, Çin ve Danimarka’da bulunan tesislerdeki araştırma sonuçlarını paylaştı. Norveç’ten gelen heyet, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Turunçlu’daki serasında araştırmalar yaptı, projenin gelişimini inceledi. Sonuçlardan memnun olduklarını belirten heyet, bu sonuçların diğer ülkelerdeki tesislerle de paylaşılacağını dile getirdi. Dr. Divina Gracia P. Rodriguez, günümüzde kullanılan gübrelerin içinde civa ve arsenik gibi zararlı kimyasalların bulunduğunu, bunun tarımsal üretimi kısıtladığını söyledi. Araştırmalar neticesinde geleneksel olmayan gübrelerle üretilen marulun diğer yöntemlerle üretilenden hiçbir farkının olmadığını ortaya çıkardıklarını söyleyen Rodriguez, önyargıların kırılmasıyla geri dönüşümün tarım üzerinde büyük farklar yaratacağını açıkladı.