"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

BELEDİYELERDE KADIN ÇALIŞTAYI

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olarak 22 Temmuz Cuma günü “Belediyelerde Kadın Çalışmaları Çalıştayı” düzenledik. Vizyon Gelişim Ofisi’nin koordinasyonunda partimizin genel merkezinde düzenlenen çalıştaydaki tartışmalar doğrultusunda bundan sonraki çalışmalarımız için yol haritası oluşturduk.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olarak 22 Temmuz Cuma günü “Belediyelerde Kadın Çalışmaları Çalıştayı” düzenledik. Vizyon Gelişim Ofisi’nin koordinasyonunda partimizin genel merkezinde düzenlenen çalıştaydaki tartışmalar doğrultusunda bundan sonraki çalışmalarımız için yol haritası oluşturduk.

Çalıştayın temel amacını belediyelerimizdeki kadın çalışmalarının geliştirilmesi, iyi uygulama örneklerinin paylaşılması, kadınlara, engellilere, yaşlılara, çocuklara ve diğer dezavantajlı gruplara yönelik yerel hizmetlerin değerlendirilmesi olarak belirledik. 110 belediyemizden 134 temsilcinin katıldığı çalıştaya Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği de gönüllü eğitim desteğinde bulundu. Genel merkezimiz adına CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Sayın Aylin Nazlıaka’yla birlikte katıldığımız çalıştay gün boyu devam etti.

Çalıştayda yaptığım konuşmada da belirttiğim gibi, 2019 yerel seçim kampanyamızın önemli bir bölümünü kadınlara, çocuklara, engellilere, yaşlılara ve diğer dezavantajlı gruplara yönelik hizmetler üzerinde temellendirmiştik. Halkımızın teveccühüyle büyük bir başarı elde ettiğimiz seçimler sonrasında da toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarında ve dezavantajlı gruplara yönelik hizmetlerde fark yarattığımızı söyleyebilirim.

Bir örnek verecek olursak, 2019’da Cumhur İttifakı’ndan beş büyükşehir ve beş il belediyesi devraldık. Bu belediyelerde istihdam edilen kadın sayısını üç yılda %28.9 oranında artırarak 26.731’e yükselttik. Aynı belediyelerde, yönetici pozisyonunda görev yapan kadın sayısını %91.2 oranında artırarak 746’ya çıkardık. Ayrıca ülke genelindeki belediyelerimizde 2019’da 162 olan kreş sayısını 316’ya yükselttik. Pandemi sürecinde vatandaşların her türlü ihtiyacını evlerinin kapısına kadar götürdük. Belediyelerimiz üç yılda yaklaşık 4 milyon 800 bin haneye sosyal yardımda bulundu. Bu yardımların toplam tutarı yaklaşık 14 milyar TL’ye ulaştı.

Biz, hiçbir vatandaşımızın sosyal yardıma muhtaç hâle gelmesini, hiçbir kadının sığınma evlerine başvuracak duruma düşmesini istemeyiz. Ülkeyi 20 yıldır yöneten siyasi iktidar bu duruma neden oldu. Bize düşen görev ise, desteğe ihtiyaç duyan tüm kesimlerin yanında durmaktır.

Cumhuriyet Halk Partili belediyeler şu âna kadar verdiği hizmetlerle asla yetinmiyor. Hizmetlerimizi daha fazla sayıda vatandaşa ulaştırmanın yollarını arayacağız. Cuma günü düzenlediğimiz çalıştay da bu amaca hizmet ediyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğini ve dezavantajlı grupları gözeterek yolumuza devam edeceğiz.

Siyasi iktidarın bu hizmetlerden rahatsız olduğunu, hizmetlerimizi engellemek, belediye başkanlarımızın önünü kesmek için her türlü hukuksuzluğa başvurduğunu biliyoruz. Belediyelerimizi kötü göstererek siyasi çıkar sağlamanın peşinde olduklarını ve bunun için vatandaşı cezalandırmaktan çekinmediklerini de biliyoruz. Onlar ne yaparsa yapsın, kararlıyız ve bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz.


Önerilen Haberler