Kadın Üretici Pazarı genişliyor

• 25 Temmuz 2022
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin geçtiğimiz yıl açılışını yaptığı Kadın Üretici Pazarı’na yeni üreticiler katılıyor.

Perşembe Pazarı alanında cumartesi günleri kurulan pazarda 75 kadın, el işi, 50 kadın, sebze-meyve, 49 kadın da unlu mamul satışı yapıyor. İlçede ikamet eden üretici kadınların pazar eksiğini gideren ve onlara destek olan Başkan Köse, “Ürettikleri ürünlerin satışını yaparken zorluk çeken kadınların pazar ihtiyacını çözdük. Kadınlar, tezgâh ücreti ödemeden her cumartesi, pazaryerinde satış yapabiliyor,” dedi. Başkan Elif Köse, toplumda kadın-erkek eşitliği tam anlamıyla sağlanana kadar hemcinslerine pozitif ayrımcılık yapacağını belirtti.