Kemeraltı baştan sonra yenilenecek

• 25 Temmuz 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı’nı baştan sona yenileyecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak’la Kadifekale arasındaki tarihî aksı canlandırmak ve bölgenin cazibesini artırmak amacıyla Kemeraltı’na yatırım yapacak. Bu hafta başlayacak çalışmalar kapsamında Kemeraltı’nda Fevzi Paşa Bulvarı, Eşrefpaşa Caddesi, Halil Rıfat Paşa Caddesi ve Konak Atatürk Meydanı arasında kalan yaklaşık 500.000 metrekarelik alanda altyapı, üstyapı ve aydınlatma çalışmaları yapılacak. Bölgenin altyapısı baştan sona yenilenecek, aşırı yağışlarda meydana gelen su baskınlarının önüne geçilecek. Bölgenin tarihî dokusu ve özgün yapısı gün yüzüne çıkarılacak. Başkan Tunç Soyer, Kemeraltı’nı yeniden dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezine dönüştürecekleri, dünya vitrinine çıkaracaklarını söyledi.