"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Şenel: “Vatandaşların memnuniyetini önemsiyoruz”

  • 25 Temmuz 2022
Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

MÜMTAZ ŞENEL: Göreve geldiğimde önceliğim, ilçeme daha iyi hizmet verebilmek, ilçemizin daha düzenli, daha temiz ve yaşanabilir olması için belediye araçlarının ve gayrimenkullerinin vatandaşların yararına kullanılmasını sağlamaktı. Bu anlayışla hareket ederek ilçemize yeni hizmet araçları, parklar, belediye oteli, kantar kazandırdık. Öğrenciler ve pazaryeri için ücretsiz servis hizmetini başlattık. “Hoş Geldin Bebek” projesi kapsamında bebek dünyaya getiren çiftlere hediye ulaştırıyoruz. Cenaze hizmetlerini ücretsiz veriyoruz, acı günlerinde vatandaşların yanında oluyoruz. İlçemizin yedi mahallesindeki caddelere, sokaklara ve stabilize yollara toplam 50.000 metrekare kilit parke taşı döşedik. Vatandaşlara alanında uzman eğitmenler tarafından ağaç aşılama/budama, resim, saz, step ve aerobik kursları verilmesini sağlıyoruz. 50.000 lavanta ve 35.400 karışık fidan diktik.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

MÜMTAZ ŞENEL:
Kapalı spor salonu, hayvan barınağı, sosyal tesis ve huzurevi projelerimizi üç yıldır gerçekleştiremiyoruz. Salda Gölü’nün ilçemizde olması nedeniyle ilçemiz Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildi. Bu nedenle vatandaşlara ve belediyemize tek bir çivi çaktırılmıyor. Bu durum devam ediyor. İlçemizde 241 konutluk TOKİ evleri tamamlanmak üzere.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

MÜMTAZ ŞENEL:
Yeşilova Atık Su Arıtma Tesisi için İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından 11.11.2021 tarihinde yapılan ihaleyi Maksomer İnşaat San. ve Tic. A.Ş.’yle Ada Grup Yapı Sis. Enj. İnş. Elekt. Dan. Tic. Ltd. Şti. kazandı, 20.12.2021 tarihinde yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Toplam 12.245.000,00 TL tutarındaki projemizin %50’si belediyemiz imkânlarıyla, %50’si de SUKAP hibe desteğiyle yapılacak. Projemizi en kısa sürede tamamlayacağız.

Sıfır Atık Projesi hazırladık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gönderdik. Proje değeri 6.500.000,00 TL, %100 hibe olarak hazırlandı. Projede iki adet çöp toplama aracı, bir adet vidanjör, atık toplama merkezi, kompost makinesi, 500 adet gri konteyner, 850 adet mavi konteyner, parklara ve mesire alanlarına çöp kovaları, yağ, ilaç ve tekstil malzemeleri toplama kutuları yer alıyor. Proje kapsamında çöp toplama aracı belediyemize teslim edildi.

Kapalı pazaryerinin üzerindeki 2.000 metrekarelik alanda güneş enerjisi siste¬mini hayata geçireceğiz. Bu sayede dört yıl gibi bir sürede aylık ortalama 300.000,00 TL gelir elde edeceğiz.  

Hatırlanmasını istediğimiz projelerimiz arasında kapalı spor salonu, hayvan barınağı, sosyal tesis, kır düğün alanı ve huzurevi yer alıyor.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

MÜMTAZ ŞENEL: Burdur Belediye Başkanı Sayın Ali Orkun Ercengiz’e araç yardımı, isale hattı yenileme çalışmalarımızdaki desteği ve daha birçok konuda bizimle fikir alışverişi yaptığı için teşekkür ediyorum. Burdur Belediyesi’yle uyum içinde çalışıyoruz. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek’e kamyon hibesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’e “Susuz Tarım” projesini belediyemizle birlikte yürüttüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na belediyemize kanalizasyon temizleme aracı temin ettiği için teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

MÜMTAZ ŞENEL:
İlçemizdeki sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli çalışıyoruz. Salda Gölü’nü korumak için Salda Gölü Koruma Derneği’yle işbirliği yapıyoruz. Huzurevi, Engelliler ve Yaşlılar Derneği’nin kurucusu olarak gerek yer tahsisinde yardımcı oluyoruz gerek yönetim kurulu toplantılarına ev sahipliği yapıyoruz. Kent konseyimiz yok. Belediyemizin konferans salonunda halk toplantıları düzenliyoruz, vatandaşların isteklerini ve görüşlerini dinliyoruz.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

MÜMTAZ ŞENEL:
Engelli vatandaşlarla ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyoruz. Engelli vatandaşlar için ilçemizin kaldırımlarına engelli rampaları yaptık. Hayata geçireceğiniz huzurevinde engelli bakımevi de yer alacak. Her yıl yaklaşık 200 aileye de gıda yardımında bulunuyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

MÜMTAZ ŞENEL:
Belediyemize ait Salda Gölü Belediye Halk Plajı, Millet Bahçesi yapılmak amacıyla yıkıldı ve elimizden alındı. Altı ay içinde 2 milyon 750 bin TL gelir elde ettiğimiz tesisin yıkılması nedeniyle zorluk yaşadık. Yine mülkiyeti belediyemize ait tarihî Sultan Pınarı Tesisi de yıkıldı. Hayvan barınağı için yer verilmedi.

YEŞİLOVA BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Fen ve İmar İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü.

MİSYON: Gençler, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar başta olmak üzere tüm vatandaşlara kaliteli hizmet sunmak. Daha modern bir ilçe olmak.

VİZYON:
Vatandaş memnuniyetini önemseyen, hızlı, kaliteli ve güler yüzlü bir belediye olmak. Şeffaf ve çözüm odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet vermek.

STRATEJİK HEDEFLER
: İlçemizi hak ettiği güzelliklerle buluşturmak. Tüm vatandaşların yanında olmak. Değişim ve gelişimde sürekliliği yakalamak. Sosyal belediyeciliği, katılımcı, hesap verebilen ve şeffaf belediyecilik anlayışını ön planda tutmak. Vatandaşların yönetimde söz sahibi olmasını sağlamak. Hizmetlerimizi ilçemizin her noktasına ulaştırmak. Etkin, verimli, yaşam kalitesi yüksek, vatandaş odaklı, modern bir ilçe olmak.

ÇALIŞAN SAYISI:
82

BÜTÇE: 18.212.500,00 TL

MÜMTAZ ŞENEL KİMDİR?

Akşehir Öğretmen Okulu’nu bitirdi. Çorum Bayat’ta öğretmenlik görevine başladı. Yeşilova ve Kavak Köyü’nde öğretmenlik yaptı. Gazi Üniversitesi Yöneticilik ve Denetçilik Bölümü’nü tamamladı. Yurtdışı sınavlarını kazandı, Medine’de yaklaşık altı yıl görev yaptı. Gazi Üniversitesi Gazi Koleji’nde müdürlük görevini yürüttü. 2019 yerel seçimlerinde Yeşilova Belediye Başkanı seçildi.


Önerilen Haberler