"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Türkmen: “İhsaniye’yi geliştirmek istiyoruz”

  • 25 Temmuz 2022
İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

TUNAY TÜRKMEN: İmar planlarına ilişkin çalışmalar yaptık. Emniyet binası olarak kullanılan binayı restore ettik, konukevine dönüştürdük. Atatürk Parkı’nı ve Cumhuriyet Meydanı’nı yeniledik, saat kulesi ve peyzaj çalışması yaptık. İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri’nin desteğiyle belediyemizin araç filosuna iki adet otobüs kazandırdık. Belediye sosyal tesisleri yapmak istiyoruz. Dershaneye gidemeyen ve evinde internet olmayan öğrenciler için Akören Mahallesi’ndeki ek hizmet binamızda etüt merkezi kurduk. Muhtarlar için belediyemizde birimler oluşturduk. Susuzosmaniye Mahallesi’ne ve İhsaniye merkeze wc ve gasilhane yaptık. İlçemizin camilerini temizledik ve onardık. Merkez caminin dış cephesini boyadık. Cenaze evlerine masa, sandalye ve yemek desteğinde bulunduk. Kış aylarında isteyenlere çadır temin ettik. Cenaze hizmetlerini ücretsiz sunduk. İlçemizin mahallelerine parklar yaptık, parklarda oyun alanları oluşturduk. Kadınlara yönelik kültürel geziler, sinema ve tiyatro etkinlikleri düzenliyoruz. Eski belediye binamızı restore ettik, binayı sadece kadınların kullanabileceği spor salonuna dönüştüreceğiz. Yaşlıların, gençlerin ve çocukların bir arada olabileceği, doğayla iç içe vakit geçirebileceği bir merkez kurmak için yatırımcılarla görüşmelerimiz sürüyor. Susuzosmaniye Mahallesi’ne güneş enerjisi santrali kurmak için TEDAŞ’ın onayını aldık, gerekli anlaşmaları yaptık, kredi onayı bekliyoruz. SUKAP projesi kapsamında ilçemizde su ve kanalizasyon hattı olmayan cadde ve sokak kalmayacak. Mevcut pazaryeri küçüktü, ilçemizin pazaryerini değiştirdik. Öğrencilere ücretsiz servis hizmeti veriyoruz. Engelli ve yaşlı vatandaşlarla hamile kadınlara sağlık hizmeti veriyoruz, hastaneden randevu alma, hastaneye ulaştırma konusunda yardımcı oluyoruz. 2019 yılında ilçemizde ulaşımla ilgili sorunlar vardı. Bu sorunları çözdük, sefer sayısını artırdık. İhsaniye merkeze ve Akören Mahallesi’ne köy fırını yaptık. Köy fırınlarının sayısını artırmayı planlıyoruz. Akören Mahallesi Çal mevkisine geçici hayvan bakımevi yapmak için İl Hayvanları Koruma Kurulu’ndan onay aldık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün inlemesini ve bakanlık onayını bekliyoruz. Bakımevinde acil müdahale birimi, müşahede ve karantina alanları yer alacak. Ancak ihale aşamasına katılan olmadığı için projeyi gerçekleştiremiyoruz. Tekstil sektöründe çalışan kadınlar için servis hizmeti verdik. Salça fabrikasının açılmasına destek verdik. Kadın istihdamına önem verdik. Lale ve turşail (ters lale), lavanta, patates ve mısır üretiminin yaygınlaştırılması için çalışmalarımız sürüyor. İlçemize düğün salonu ve kongre merkezi yapılması için yer tespiti çalışmalarımız ve ihale süreci devam ediyor. İlçemiz Şahinler Mahallesi’nde 1000 metrekarelik alana beş tane dükkân yaptık, dükkânları kiralama aşamasındayız. Akören Mahallesi’nde 400 metrekarelik alana dükkânlar ve “Kadın Bilgi Evi” yapmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

TUNAY TÜRKMEN:
Belediyemizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapmadık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

TUNAY TÜRKMEN: İlçemizin su ve kanalizasyon hattını değiştireceğiz. Yol çalışmalarını tamamlayacağız. Öğrenciler için dershane kuracağız. İlçemizde çiftçilik ve hayvancılık yapan vatandaşlar çoğunlukta olduğu için ziraat mühendisi ve veteriner kadrosu oluşturacağız. Spor alanlarının sayısını artıracağız. Düğün ve konferans salonu, kapalı pazaryeri yapacağız. İlçemizin devlet hastanesine, yeni adliye binasına, yüksekokula, meslek lisesine, doğalgaza ihtiyacı var. Partimiz iktidar olduğunda bu eksiklerin tamamlanacağına, ilçemizin büyüyüp gelişeceğine inanıyoruz. İlçemize kazandırdığımız saat kulesinin hatırlanacağını düşünüyoruz.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

TUNAY TÜRKMEN:
İl belediyesiyle işbirliğimiz yok. Afyonkarahisar Belediyesi’nden herhangi bir şey istemedik, istesek de yapılmaz.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

TUNAY TÜRKMEN:
Sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yapamıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının yönetimleri iktidara yakın olduğu için pek görüşmüyoruz. Kent konseyimiz yok.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

TUNAY TÜRKMEN
: Engelli ve yaşlı vatandaşlarla hamile kadınlara sağlık hizmeti veriyoruz, hastaneden randevu alma, hastaneye ulaştırma konusunda yardımcı oluyoruz. Engelli ve yaşlı vatandaşların her zaman hizmetindeyiz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

TUNAY TÜRKMEN:
Diğer kurumlarla olan işlerimizde yüzümüze olumlu konuşulur, ancak hiçbir işimiz olumlu karşılanmaz.

İHSANİYE BELEDİYESİ
 
KURUMSAL YAPI:
Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali İşler Müdürlüğü, Fen İşleri Hizmetleri, Zabıta Amirliği.

MİSYON:
Sürekli ilerlemeyi ve gelişmeyi ön planda tutmak. Belli bir plan dahilinde hizmet sunmak. Kaynakları etkili ve verimli kullanmak. Yaşam kalitesi yüksek, üreten bir ilçe olmak.

VİZYON:
İlçemizde yaşayan vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek. Hızlı ve kaliteli hizmet üretmek. Sosyal ve ekonomik gelişmeyi tamamlamak. İhsaniye’yi örnek bir ilçe yapmak.

STRATEJİK HEDEFLER:
Katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışıyla modern ve kaliteli hizmet sunmak. Daha etkin bir kurumsal yapı için yönetim ve hizmet verimliliğini artırmak. Katılımcılığa, tanıtıma ve halkla ilişkilere önem vermek. Güçlü ve sürdürülebilir mali yapı oluşturmak.

ÇALIŞAN SAYISI: 20

BELEDİYE BÜTÇESİ:
10.571.335,00 TL

TUNAY TÜRKMEN KİMDİR?

Endüstri Meslek Lisesi mezunudur. Ticari hayatına yumurta ticaretiyle başladı. Daha sonra tekstil, asansör ve inşaat sektöründe hizmet verdi. Birçok kuruluşta aktif rol üstlendi. İstanbul Tuzla, Kocaeli ve Afyonkarahisar’da yardımlaşma/dayanışma derneklerinin kurucu üyeleri arasındadır. İstanbul Ataşehir Yapı Kooperatifi’nin kurucu üyelerindendir. 2019 yerel seçimlerinde İhsaniye Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler