Üniversite öğrencilerinden geri dönüşüm tasarımları

• 25 Temmuz 2022
Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Söğütözü Yerleşkesi’ndeki teknik atölyesinin kapılarını Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü ikinci sınıf öğrencilerine açtı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinin ürün tasarımı dersi final sınavlarına ev sahipliği yaptı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Söğütözü Yerleşkesi’ndeki teknik atölyeyi kullanan 110 öğrenci, ekonomik ömrünü tamamlayan malzemeleri dönüştürerek özgün tasarımlara imza attı. Öğrenciler, sokak hayvanları için kulübeler, mama ve su üniteleri tasarladı. Gençlerin fikirlerini önemsediklerini ve atölye çalışmaları için lojistik destek sağladıklarını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Tolga Kepir, “Gazi Üniversitesi öğrencileriyle beraber ekonomik ömrünü tamamlayan bank, oyuncak gibi donatıları elden geçirdik, donatılara işlev kazandırdık. Aynı zamanda öğrencilerin dönem ödeviydi, onlar da bu sayede projelerini tamamladı. Bu ürünlerin bir kısmını Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait parklarda değerlendireceğiz,” dedi.