Çiğli Belediyesi’nden atık pil toplamada anlamlı başarı

• 4 Temmuz 2022
Çiğli Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 25. Atık Pil Toplama Kampanyası’nda İzmir genelinde en fazla atık pil toplayan ikinci ilçe belediyesi oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde “Daha Yeşil Bir Dünya İçin Atık Pilleri Topluyoruz” sloganıyla başlatılan 25. Atık Pil Toplama Kampanyası yoğun ilgi gördü. Çiğli Belediyesi, topladığı 5.191 kilogram  atık pille ilçe belediyeleri kategorisinde ikinci oldu. Çocuk, genç ve yetişkin kategorilerinin birincileri de Çiğli ilçesinden kampanyaya katılan gönüllüler oldu. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Utku Gümrükçü, “Çevre kirliliğiyle mücadele konusunda yerel yönetimlere önemli sorumluluklar düşüyor. Biz, hizmetlerimizi çevre ve doğa dostu anlayışla hayata geçiriyoruz. Ayrıca toplumumuzun çevre kirliliğiyle mücadele çalışmalarına katılımını teşvik etmek için etkinlikler düzenliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği atık pil toplama kampanyasında İzmir’de en fazla atık pil toplayan ikinci ilçe belediyesi olduk. Çevremizi ve doğal değerlerimizi korumak amacıyla mücadelemize aynı kararlılıkla devam edeceğiz,” dedi.