Devrek Belediyesi Kent Müzesi törenle hizmete açıldı

• 4 Temmuz 2022

31. Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali etkinlikleri çerçevesinde Devrek Belediyesi’nin kurduğu “Devrek Kent Müzesi” törenle hizmete açıldı. Kent Müzesi’nin açılış kurdelesini Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, 105 yaşındaki Vesile Keklik’le birlikte kesti. Başkan Çetin Bozkurt, “Devrek, geleneği, kültürü ve köklü geçmişi olan bir ilçedir, geçmişe ait gelenek ve görenekleriyle süslediği yaşamı vardır, Devrek’te insanların modern bir yaşam sürdüğü bilinen bir gerçektir. Ben üç yıldır birçok çalışmaya imza attım, güzel çalışmalar yaptım, ama bu müze kadar gururlandığım bir çalışma yok. Kültürümüzü ortaya koyarken, kendimizden bir şeyler katmadan olmaz,” dedi.