İşaret dili eğitimi tamamlandı

• 4 Temmuz 2022
Atakum Belediyesi personeli, işitme engelli vatandaşlara daha verimli hizmet vermek için üç ay süren işaret dili eğitimini tamamladı.

Atakum Belediyesi’nde vatandaşlarla birebir iletişim kuran birim personeli, İşaret dili eğitmeni ve Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Tugay Kurtgözlü’nün verdiği işaret dili eğitimini tamamladı. Eğitim alan 25 personele sertifikalarını CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci verdi. İşaret dili eğitmeni ve Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Tugay Kurtgözlü, “Kurumumuzda işaret dili bilen personel sayısını artırmak için çalışacağız. İnsan hakları odaklı bir yaklaşımla bu eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Biz, işitme engellilerin iletişim hakkına saygı duyuyoruz,” dedi.