İzmir Büyükşehir üç kültür merkezini cemevine dönüştürdü

• 4 Temmuz 2022
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çabasıyla İzmir’deki üç kültür merkezi cemevine dönüştürüldü.

Aliağa, Selçuk ve Gültepe Kültür Merkezleri resmî olarak cemevine dönüştürüldü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aliağa Alevi Kültür Derneği Başkanı Celal Süslü, Konak Alevi Kültür Derneği Başkanı Murtaza Çiçek ve Selçuk Alevi Kültür Derneği Başkanı İsmail Çetin ortak kullanım protokolünü imzaladı. Başkan Tunç Soyer, “Bu ne belediyenin bir lütfu ne de özel bir imtiyaz. En doğal hakkın teslim edilmesidir. İki yıldır uğraşıyorduk. Biz yerelde bir çözüm ürettik. Bu, Türkiye’ye örnek olacak bir çözüm. Gönül ister ki, hepsiyle yapalım ve bütün İzmir bundan yararlansın. Ben, umudumu kaybetmedim, bunu yapabileceğimize inanıyorum. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ediyorum. Bu, tek taraflı yapılabilecek bir şey değil. Birbirimizi anlayarak, birlikte irade ortaya koyarak yol alınabilirdi. Biz, birlikte yol almayı başardık. Bu, Türkiye’ye yayılsın. O günlere de az kaldı,” dedi.