Konyaaltı Belediyesi Çandır fasulyesi ekiyor

• 4 Temmuz 2022
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Yarbaşçandır Mahallesi’ndeki 5.000 metrekarelik tarlada Çandır fasulyesi ekimine başladıklarını açıkladı.

Yarbaşçandır Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan 5.000 metrekarelik tarlada Çandır fasulyesi yetiştiren Konyaaltı Belediyesi, yeni hasat dönemi için ekim çalışmalarına başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, fasulye tohumlarını toprakla buluşturdu. Ülkemizde üretimi neredeyse durma noktasına gelen Çandır fasulyesine yeniden hayat veren Konyaaltı Belediyesi, coğrafi işaret çalışmalarında da sona yaklaşıldığını duyurdu. Çandır fasulyesi, Çandır bölgesinin tanıtımına ve bölge halkının ekonomisine katkıda bulunacak.