Mersin Büyükşehirden ilk: “Köpek Eğitim Alanı”

• 4 Temmuz 2022
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir ilke imza atarak “Köpek Eğitim Alanı” kurdu.

Mars K9 Eğitim Merkezi işbirliğinde yürütülen, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görevli personele eğitim verilen proje kapsamında hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlar adaptasyon sürecini atlatabilmek için uzman personel eşliğinde iletişim eğitimi alacak. Hayvan sahiplenmek isteyen vatandaş, ailesi ve yaşadığı ev için hangi tür köpeğin uygun olduğuna karar verilecek. Ardından, köpek ve sahibi, adaptasyon sürecini sorunsuz geçirmek için uzman eğitmen personel eşliğinde eğitim alacak. Bu aşamada eğitimli köpek Fox da çalışmalara eşlik edecek.