Tekirdağ’da kırsal nüfusun korunmasına yönelik çalışmalar başladı

• 4 Temmuz 2022
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi arasında Gaziköy Kırsal Peyzaj Planlama Projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin tarafından imzalanan protokol kapsamında yörede kırsal turizmin geliştirilmesi, doğal ve kültürel kaynaklarla gen kaynaklarının korunması için çalışmalar yapılması, kırsal nüfusun korunması amaçlanıyor. Ayrıca açılacak tıbbi aromatik bitkiler ve koleksiyon bahçesiyle, adaçayı kurutma üniteleriyle, yöresel ürünlerin sergilenip satılacağı stantlarla yöre halkının sosyo-ekonomik açıdan gelişmesine katkıda bulunulacak. Başkan Kadir Albayrak, “Tekirdağ, turizm ve kültürel kaynaklar açısından oldukça zengin. Göreve geldiğimiz günden bu yana söz konusu kaynakları gün yüzüne çıkarmak amacıyla önemli projeleri hayata geçirdik. Bugün Namık Kemal Üniversitesi’yle imzaladığımız protokol önem arz ediyor. Projenin ve işbirliği protokolünün Gaziköy Mahallesi’ne, Şarköy’e, kentimize ve vatandaşlara hayırlı olmasını temenni ediyorum,” dedi.