"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

BAŞKENTE İHANETİN PROJESİ: ANKAPARK

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 801 milyon dolar harcanarak inşa edilen ve sonrasında çürümeye terk edilen Ankapark, geçtiğimiz günlerde halka açıldı. Ankara halkı, başkente ihanetin projesi olan bu çürümüşlüğe bizzat tanıklık etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 801 milyon dolar harcanarak inşa edilen ve sonrasında çürümeye terk edilen Ankapark, geçtiğimiz günlerde halka açıldı. Ankara halkı, başkente ihanetin projesi olan bu çürümüşlüğe bizzat tanıklık etti.

Hatırlatmakta fayda var. 2019 yılı öncesinde tüm eleştirilere rağmen sadece bir kişinin hayali olduğu için hiçbir istişare yapılmadan inşa edilen Ankapark, yerel seçimlerden hemen önce, alelacele bir şirkete verilerek açıldı. 21 Mart 2019’da hizmete açılan Ankapark, sekiz ay sonra 29 Kasım 2019’da işletmeci tarafından kapatıldı. Bu sürede işletmeci şirket, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ödemesi gereken 26 milyon 400 bin TL’lik borcunu da ödemedi.

Sayın Mansur Yavaş’ın başkanlığındaki Ankara Büyükşehir Belediyesi bu sürecin ardından Ankapark’ı devralmak için hukuk mücadelesi başlattı. Mahkemelere ve kaymakamlığa birçok kez resmî başvuru yapıldı. Ancak belediyemizin başvuruları reddedildi. Belediyemiz mahkeme koridorlarında hukuk mücadelesi verirken, siyasi iktidar 801 milyon dolarlık bu projenin çürümesine seyirci kaldı.

Ankapark, bu uzun yargı mücadelesinin sonunda, ancak 18 Temmuz 2022 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Bu tarihe kadar belediyemizin Ankapark’ın içine girme, bir çivi çakma yetkisi dahi yoktu. Buna rağmen belediyemiz, çevre güvenliğini sağlayarak, parktaki hırsızlık olaylarını engellemek için mücadele verdi.

Belediyemiz, Ankapark’ı devraldıktan sonra tespit çalışmalarına başladı ve parkın geleceğine Ankara halkıyla birlikte karar vermek için vatandaşların görüşüne başvurdu. Ayrıca vatandaşların bu ihaneti görmesi için de parkı halka açtı.

Geçtiğimiz günlerde biz de Genel Başkan Yardımcımız Sayın Bülent Kuşoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’la birlikte Ankapark’ı ziyaret ederek incelemelerde bulunduk. Gördüğüm manzara gerçekten içler acısıydı. Ankara halkının çarçur edilen 801 milyon doları ve çöp hâline gelen devasa bir park…

Ankara’ya bu ihaneti yapan geçmiş dönem belediye yönetiminin ve bu konuda sorumluluğu olan siyasi iktidarın daha birkaç gün önce parkı devralan belediyemizi suçlamaya çalışması da trajikomikti.

Ankapark, her açıdan utanç verici bir proje olarak tarihteki yerini aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, parkın geleceğine Ankara halkıyla birlikte karar vererek, vatandaşların hakkını koruyacak.

Bu ihanetin sorumlularının tespit edilmesi ve cezalandırılması amacıyla belediyemiz suç duyurusunda bulundu. Şüphesiz, er ya da geç, vatandaşların vergilerini bu şekilde harcayan ve utanç verici bir sürecin yaşanmasında pay sahibi olan sorumlulardan yargı önünde hesap sorulacak.


Önerilen Haberler