Çocuklar bu yaz hem eğlenecek hem öğrenecek

• 1 Ağustos 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukların yaz tatilini en verimli şekilde değerlendirebilmesi için sokak etkinliklerini başlattı.

İzmir Büyükşehir Belediye'nin “çocuk dostu kent” hedefi doğrultusundaki sokak etkinlikleri “Oyunlar da Bizim, Sokaklar da” sloganıyla başlıyor. Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında çocuklar haftanın iki hem eğlenecek hem öğrenecek. Etkinlikler 10 hafta devam edecek. Uzman eğitmenlerin eşlik edeceği etkinliklerde geleneksel oyunlarla çocukların kültürel hafızasını güçlendirmek hedefleniyor. Geri dönüşüm, oyun, müzik, sanat, yaratıcı drama, sokak oyunları atölyeleriyle çocukların ince ve kaba motor becerileri geliştirilecek.