İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 75 bin öğrenciye burs desteği

• 1 Ağustos 2022
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Genç Üniversiteli Desteği” projesiyle 75.000 öğrenciye burs veriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kendisi veya ailesi İstanbul’da ikamet eden ön lisans ve lisans öğrencileriyle ailelerinin ihtiyaç durumunu değerlendirerek burs desteğinde bulunuyor. “Genç Üniversiteli Desteği” başvuruları gencuniversiteli.ibb.istanbul üzerinden yapılıyor. 4.500 TL’lik burs tutarı ekim ayından itibaren üç taksitle hak kazananlara sunulacak. Açıköğretim, uzaktan eğitim, ücretli değişim programı, yüksek lisans ve doktora öğrencileriyle 25 yaşından büyükler burstan faydalanamayacak. Burstan faydalanmak isteyenlerin devlet üniversitesinde öğrenci olması veya vakıf üniversitesinde ya da özel üniversitede %100 burslu okuması gerekiyor. Proje ve kriterler hakkında detaylı bilgiye gencuniversiteli.ibb.istanbul üzerinden ulaşılabilir.