Kent Bostanı Projesi’nde ilk hasat heyecanı

• 1 Ağustos 2022
Büyükçekmece Belediyesi’nin hayata geçirdiği Kent Bostanı Projesi kapsamında Roman vatandaşlara tahsis edilen 10.000 metrekarelik tarlada ilk hasat yapıldı.

Bir yıl önce iyi tarım uygulamalarıyla fide, sulama, gübre ve danışmanlık hizmeti verilen Karaağaç Kent Bostanı’nda 40 ailenin yazlık/kışlık sebze ve meyve ihtiyacı karşılanıyor.  Karaağaç Kent Bostanı’nın açılışında ve hasat töreninde Roman vatandaşlar doyasıya eğlendi. Açılıştan sonra bostanı gezerek ailelerle birlikte hasat yapan Başkan Hasan Akgün, “Birkaç yıl önce kent bostanı projemizi başlattık. Burada yaşayan Roman vatandaşların tapu sorunu vardı. 90 yıl süren tapu sorununu çözdük. 40 aileye tapularını dağıttık. Roman ailelerin hayatını iyileştirmeye çalışıyoruz. Belediyeye ait 10.000 metrekarelik arsayı onlara tahsis ettik. Mahallelerde parkların bir kısmını bostana ayırıyoruz. Öncelikle emekli ve dar gelirli kadınlar bu projeden faydalanıyor,” dedi.