Mobil Sağlık Rehberlik Aracı Projesi hayata geçti

• 1 Ağustos 2022
Adana Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü işbirliğiyle dezavantajlı vatandaşlar ve göçmenler için “Mobil Sağlık Rehberlik Aracı Projesi” uygulanıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ve Uluslararası Göç Örgütü işbirliğiyle “Mobil Sağlık Rehberlik Aracı Projesi” hayata geçirildi. Projenin amacı, Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi’ndeki hizmetlerin yaygınlaştırılması, ulaşılabilirliğin artırılması, daha fazla sayıda ihtiyaç sahibine ulaşılması. Proje kapsamında dezavantajlı bölgelerde yaşayan vatandaşlar ve göçmenler SGDD/ASAM, Uluslararası Göç Örgütü ve Göçmen İşleri Müdürlüğü Şubesi personeli tarafından ziyaret ediliyor. Aile ve Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün evde bakım ve doktorlu ekip hizmetleri kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Göç Örgütü ve SGDD/ASAM’la ortaklaşa yapılan çalışmalar neticesinde Seyhan ilçesi Mürseloğlu Mahallesi’nde tarım alanlarındaki çadırlarda zorlu koşullarda yaşayan tarım işçileri ve ailelerine sağlık taraması yapıldı. İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen hanelere hijyen kiti dağıtıldı.