Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne anlamlı ödül

• 1 Ağustos 2022
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Arıtma Suyuyla Tropik Sera Projesi, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Yeni Şehirler Fikir ve Proje Yarışması’nda ödüle layık görüldü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde hayata geçirdiği hizmet ve projeler, ödülleri de beraberinde getiriyor. Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Yeşil Şehirler Fikir ve Proje Yarışması’na katılan Muğla Büyükşehir Belediyesi, “İçme Suyu ve Atık Yönetimi” kategorisinde Arıtma Suyuyla Tropik Sera Projesi’yle ödüle layık görüldü. Muğla için sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeyi ve tarımsal üretime katkı sağlamayı amaçlayan Arıtma Suyuyla Tropik Sera Projesi kapsamında Dalaman ilçesinde arıtma su kullanılarak oluşturulacak tropik serada tropikal ürünler yetiştirilecek. Dalaman Atık Su Arıtma Tesisi’ne yakın bir bölgede kurulacak serada, arıtma tesisinden uygun koşullarda elde edilecek su ile kısıtlı su kaynaklarının ekonomik kullanılmasına, bölgenin iklimine uygun tropikal bitki üretimine ve alternatif tarıma katkı sağlanacak.