“Ortak Varoluş Mozaiği” Guinness Rekorlar Kitabı’nda

• 1 Ağustos 2022
Hatay Büyükşehir Belediyesi, EXPO 2021 Hatay’ın en önemli eserlerinden biri olan “Ortak Varoluş Mozaiği”, doğal mermer taşlarından yapılan en büyük taban mozaiği olma özelliğiyle Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Hatay’ın binlerce yıllık tarihini anlatan 1.600 metrekare büyüklüğündeki eser için kente gelen Guinness yetkilileri, incelemelerini tamamladıktan sonra nihai kararını açıkladı. Guinness World Records Türkiye Temsilcisi ve Hakemi Şeyda Subaşı, yeni rekorun sahibinin Hatay Büyükşehir Belediyesi olduğunu açıkladı. Mozaiğin tamamen doğal taşlardan yapılmış, havadan bakıldığında tanımlanabilir, minimum 500 metrekare büyüklüğe ve en az iki renge sahip olması gerektiğini ifade eden Subaşı, Ortak Varoluş Mozaiği’nin bu şartları yerine getirdiğini söyledi. Rekorun tescil edildiği sertifika Başkan Lütfü Savaş’a takdim edildi.