Ziya Bey Konağı restorasyonu için ilk adım atıldı

• 1 Ağustos 2022
Çorlu Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ziya Bey Konağı’nın restorasyonu için protokol imzaladı.

Çorlu Belediyesi, “Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Planı” çerçevesinde restorasyon çalışmaları için Ziya Bey Konağı’ndaki hazırlıkları tamamladı. Restorasyon protokolünü Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak imzaladı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, özgün mimarisi, geniş bahçe alanı ve konumu nedeniyle Çorlu’da Balkan kültürünü yansıtan önemli yapılardan biri olan Ziya Bey Konağı’nın kent tarihine ve kültürüne katkıda bulunacağını belirtti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, tarihî ve kültürel mirası önemsediklerini ifade etti.